Afaceri în creștere pentru Spectralcom. "La începutul anului 2020, toate planurile de creștere păreau năruite."

Publicat de Spectral 02.03.2021 0 Comentarii

Afaceri în creștere pentru Spectralcom. "La începutul anului 2020, toate planurile de creștere păreau năruite."

 

 

Producătorul de mobilă Spectralcom, care deține o fabrică în județul Vaslui, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 4,22 milioane de euro, în creștere cu 8% față de cea din 2019.

 

“Anul 2020 a fost un an al extremelor și al necunoscutelor din cauza pandemiei de COVID-19. La începutul anului, toate planurile de creștere păreau năruite și toate eforturile noastre se îndreptau către limitarea procentului de scădere față de anul precedent, după primele 4 luni din 2020 înregistrând deja o scădere de 15% față de perioada similară a anului 2019.

 

Însă după ridicarea parțială a restricțiilor în luna mai, cererea pentru produsele de mobilier a fost în continuă creștere până la finalul anului și am reușit să încheiem 2020 cu o creștere de 8% a cifrei de afaceri in euro față de 2019. Creșterea a fost susținută și de inaugurarea a trei noi magazine Spectral Mobilă în sistem de franciză în Târgu Jiu, chiar la începutul stării de urgență, în Slatina și în Slobozia, în a doua parte a anului.

 

Creșterea vânzărilor nu putea avea loc fără creșterea capacității de producție, așa că în 2020 am inaugurat un nou flux de producție pentru piese din MDF și un nou depozit de produse finite, ambele in două hale construite integral în 2020. Pentru anul 2021 ne-am bugetat o creștere a cifrei de afaceri de 15% generată și de deschiderea a cel puțin patru noi magazine Spectral Mobilă în sistem de franciză. Pentru a mări capacitatea de producție așa cum am făcut-o în fiecare dintre ultimii 10 ani, vom construi doua noi hale și vom achiziționa noi utilaje pentru fabricarea mobilei.” a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL.

 

Produsele fabricate de Spectralcom sunt comercializate printr-o rețea de 12 magazine Spectral Mobilă proprii sau în franciză, alte peste 100 de magazine partenere din toată țara, pe mai multe platforme de tip marketplace, dar și printr-un magazin online propriu.

 

Sursa: Profit.ro

Lasa comentariu