Antreprenori locali. Producătorul de mobilă Spectral, a deschis 11 magazine în 2023: Am reuşit să gestionăm scăderea cererii de mobilă prin extinderea reţelei de magazine

Publicat de Spectral 05.12.2023 0 Comentarii

Antreprenori locali. Producătorul de mobilă Spectral, a deschis 11 magazine în 2023: Am reuşit să gestionăm scăderea cererii de mobilă prin extinderea reţelei de magazine

 

 

Dan Dodiţă, administrator, Spectral Mobilă: Ne aşteptăm ca noi să înregistrăm şi în 2024 o creştere de peste 15% a cifrei de afaceri faţă de 2023, chiar dacă piaţa nu-şi va reveni anul viitor şi va fi încă sub nivelul atins în 2022.

 

Dan Dodiţă, administrator al Spectral Mobilă, producător de mobilă din Tutova (judeţul Vaslui), spune că anul acesta a des­chis 11 magazine noi, un număr record pen­tru compania înfiinţată în urmă cu 30 de ani, ajungând astfel la 34 de unităţi în toată ţara.

 

„Datorită acestor noi magazine deschi­se am reuşit să avem o creştere de 15% a cifrei de afaceri în primele zece luni din 2023 faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­cut, în condiţiile în care conform datelor furnizate de APMR vânzările de mobilă în România au scăzut cu peste 50% în primele 6 luni din 2023 faţă de prima jumătate a anului trecut“, a spus managerul pentru ZF. El a explicat că declinul cererii pentru produsele neesenţiale, printre care se află şi mobila, este de departe cea mai mare pro­vocare cu care ne-am confruntat în 2023 „Dar am reuşit să o gestionăm prin extinde­rea reţelei de magazine Spectral Mobilă“. Dan Dodiţă a observat că bugetele consu­matorilor au fost puternic influenţate în mod negativ de inflaţia galopantă din ultimii doi ani. Practic cheltuielile pentru bunuri şi servicii esentiale cum ar fi alimentele, utilităţile sau ratele bancare au erodat semnificativ bugetele alocate de consumatori pentru bunurile neesenţiale, aşa cum este şi mobila.

 

Sursa: Ziarul Financiar

Lasa comentariu