Încă o companie de mobilă investește în energie verde

Publicat de Spectral 12.04.2022 0 Comentarii

Încă o companie de mobilă investește în energie verde

 

 

SPECTRAL MOBILĂ a investit 250.000 de euro în 3 sisteme de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 210 kW

 

Cele 3 instalații electrice cuprind 633 de panouri fotovoltaice ce au fost montate pe 3 dintre cele 14 hale din incinta fabricii deținută de Spectral Mobila, în apropiere de Bârlad. Suprafața acoperită de panouri este de aproximativ 1.500 mp.

 

„Prin implementarea acestui proiect ne asigurăm aproximativ 80% din consumul propriu de energie electrică atunci când condițiile meteo sunt favorabile și totodată am început procedurile pentru autorizarea societății ca și producător de energie electrică din surse regenerabile și racordarea instalațiilor la rețea, pentru a putea injecta în rețeaua națională surplusul de energie electrică produsă. Luând în calcul energia electrică produsă în afara programului de lucru al fabricii, avem în vedere o acoperire integrală a consumului propriu și analizăm, în continuare, posibilitatea de a investi și în alte sisteme fotovoltaice strict pentru vânzarea energiei electrice produse. Prin acest pas important asigurăm totodată și dezvoltarea sustenabilă a companiei noastre, printr-un proces de producție prietenos cu mediul, inclusiv prin energia electrică folosită” a declarat Dan Dodiță, director executiv SPECTRAL MOBILĂ.

 

Produsele fabricate de companie sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul SPECTRAL MOBILĂ în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 14 magazine în franciză în Bacău, Baia Mare, Brașov, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Iași, Mangalia, Oltenița, Pitești, Săcele, Sebeș, Slatina, Slobozia și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară. De asemenea, produsele pot fi comandate online prin platforma de vînzări a companiei spectral.ro, dar și pe mai multe platforme de tip marketplace ca eMag.ro, vivre.ro, cel.ro, elefant.ro sau esteto.ro.

 

Sursa: Revista Mobila

Lasa comentariu