Producătorul de mobilă Spectralcom din Bârlad a investit 110.000 de euro într-un nou sistem de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice

Publicat de Spectral 16.12.2022 0 Comentarii

Producătorul de mobilă Spectralcom din Bârlad a investit 110.000 de euro într-un nou sistem de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice

 

 

Producătorul de mobilă Spectralcom din Bârlad, companie deţinută de antreprenorul Andrei Dodiţă, a investit 110.000 de euro într-un nou sistem de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 110 kW și care ajunge la o putere totală instalată de 320 kW în incinta fabricii de mobilă, potrivit unui comunicat de presă.

 

Investiția totală în cele 5 instalații de producere a energiei electrice din surse regenerabile a ajuns la 360.000 euro și cuprinde 972 de panouri fotovoltaice ce au fost montate pe 5 dintre cele 14 hale din incinta fabricii deținută de Spectral Mobila SA în apropiere de Bârlad. Suprafața acoperită de panouri este de aproximativ 2.000 mp.

 

„Prin această nouă investiție am făcut încă un pas în a ne asigura independența energetică care să ne confere o stabilitate sporită la incertitudinile dintr-o piață atât de imprevizibilă. Pentru acest lucru mai avem un pas de făcut și anume să obținem calitatea de prosumator pentru a putea injecta în rețeaua națională surplusul de energie electrică produsă atunci când condițiile meteo sunt favorabile și producem mai mult decât consumăm sau în afara programului de lucru. Suntem optimiști că în cel mai scurt timp vom reuși să devenim prosumator.” a declarat Dan Dodiță, director executiv al Spectral Mobila SA.

 

Produsele fabricate de Spectral Mobila SA sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 17 magazine Spectral Mobilă în franciză în Adjud, Bacău, Baia Mare, Brașov, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Focșani, Iași, Mangalia, Oltenița, Pitești, Săcele, Sebeș, Slatina, Slobozia, Suceava și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară.

 

Sursa: Economedia.ro

Lasa comentariu