Spectral Mobilă a investit 250.000 de euro în panouri fotovoltaice: „Ne asigurăm aproximativ 80% din consumul propriu de energie electrică”

Publicat de Spectral 12.04.2022 0 Comentarii

Spectral Mobilă a investit 250.000 de euro în panouri fotovoltaice: „Ne asigurăm aproximativ 80% din consumul propriu de energie electrică”

 

 

Spectral Mobilă a investit 250.000 de euro în 3 sisteme de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 210 kW. Cele 3 instalații electrice cuprind 633 de panouri fotovoltaice ce au fost montate pe 3 dintre cele 14 hale din incinta fabricii deținută de Spectral Mobila SA în apropiere de Bârlad. Suprafața acoperită de panouri este de aproximativ 1.500 mp.

 

„Prin implementarea acestui proiect ne asigurăm aproximativ 80% din consumul propriu de energie electrică atunci când condițiile meteo sunt favorabile și totodată am început procedurile pentru autorizarea societății ca producător de energie electrică din surse regenerabile și racordarea instalațiilor la rețea pentru a putea injecta în rețeaua națională surplusul de energie electrică produsă.

 

Luând în calcul energia electrică produsă în afara programului de lucru al fabricii avem în vedere o acoperire integrală a consumului propriu și analizăm în continuare posibilitatea de a investi și în alte sisteme fotovoltaice strict pentru vânzarea energiei electrice produsă. Prin acest pas important asigurăm totodată și dezvoltarea sustenabilă a companiei noastre printr-un proces de producție prietenos cu mediul inclusiv prin energia electrică folosită”, a declarat Dan Dodiță, director executiv al Spectral Mobila SA.

 

Produsele fabricate de Spectral Mobila SA sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 14 magazine Spectral Mobilă în franciză în Bacău, Baia Mare, Brașov, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Iași, Mangalia, Oltenița, Pitești, Săcele, Sebeș, Slatina, Slobozia și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară. De asemenea, produsele pot fi comandate în toată țara prin magazinul online deținut de companie (www.spectral.ro), dar și pe mai multe platforme de tip marketplace ca eMag.ro, vivre.ro, cel.ro, elefant.ro sau esteto.ro.

 

Sursa: Retail.ro

Lasa comentariu