Spectral Mobilă a obținut finanțare de la UniCredit și investește într-un centru logistic în Vaslui: Bugetul pentru investiții este unul record pentru noi

Publicat de Spectral 25.01.2024 0 Comentarii

Spectral Mobilă a obținut finanțare de la UniCredit și investește într-un centru logistic în Vaslui: Bugetul pentru investiții este unul record pentru noi

 

 

Producătorul de mobilă Spectral Mobila SA, care deține o fabrică în județul Vaslui, a început construcția unui centru logistic format din 6 hale, cu o suprafață totală de depozitare de peste 3.500 metri pătrați.

 

Investiția în noua locație va ajunge la 8,5 milioane de lei, iar 6,5 milioane provin dintr-un credit obținut de la UniCredit Bank. Centrul logistic este amplasat în apropierea fabricii pe care compania o deține în Tutova, județul Vaslui, iar după finalizarea lucrărilor, amplasamentul pe care va funcționa fabrica va depăși 37.000 metri pătrați.

 

“Bugetul pentru investiții din 2024 este unul record pentru noi, iar pe lângă investiția în noul centru logistic vom continua extinderea rețelei de magazine Spectral Mobilă, vom investi în creșterea flotei de camioane pentru transportul produselor fabricate și în noi utilaje pentru fabricarea mobilei. Noua locație va fi folosită pentru depozitarea produselor finite ceea ce ne va permite o optimizare a stocurilor, iar halele din interiorul fabricii pe care le foloseam până acum ca și depozite vor fi integrate în fluxurile de producție, lucru care ne va permite creșterea capacității de producție.” a declarat Dan Dodiță, director executiv al Spectral Mobila SA.

 

Spectral Mobila SA deține o fabrică în apropierea municipiului Bârlad în care produce o gamă completă de mobilier pentru dormitoare, sufragerii, bucătării, holuri, băi, birouri sau produse tapițate cum ar fi canapele, fotolii sau colțare. Astfel clienții magazinelor Spectral Mobilă își pot mobila întreaga locuință cu produse fabricate exclusiv în România. Spectral Mobila SA a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri netă de 5,8 milioane de euro, în creștere cu 16% față de cea din 2021.

 

Produsele fabricate de Spectral Mobila SA sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 27 magazine Spectral Mobilă în franciză în Adjud, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Focșani, Iași, Întorsura Buzăului, Mangalia, Moreni, Oltenița, Pitești, Săcele, Sebeș, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgu Frumos, Târgu Jiu, Timișoara și Turda și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară. De asemenea, produsele pot fi comandate în toată țara prin magazinul on-line deținut de companie, dar și pe mai multe platforme de tip marketplace.

 

Sursa: Profit.ro

Lasa comentariu